Zeiltochten op het IJsselmeer 

           

                                                                        

Zeiltochten :

Wij bieden U dag zeiltochten en Weekend zeiltochten op het IJsselmeer aan .Onze zeiltochten bieden zich aan voor familie-uitjes, vrijgezellenfeestjes , bedrijfsuitjes of om uw band met uw zakenrelaties te versterken .

Dag zeilen  :

Na de ontvangst met een kopje koffie  en aan elkaar voorgesteld te zijn krijgt U uitleg over het schip en haar verleden  en de veiligheid .

Samen zullen we koers bepalen aan de hand van het weer en naar jullie wensen ..

Iedereen die actief mee wil zeilen krijgt de mogelijkheid te helpen bij het zeilen,overstag gaan of aan het roer te staan.

We zullen vervolgens de haven van Monnickendam uitvaren en samen met de maat de zeilen gaan hijsen om vervolgens de Gouwzee op te varen langs Marken en Volendam naar het Markermeer .

Wij kunnen verschillende havens aandoen voor de nacht zoals Volendam ,Edam Muisden en Hoorn .

De lunch kan plaatsvinden aan de wal of tijdens de vaart wanneer het weer dat toelaat .

 

Om 17.00 zijn we terug in de haven tenzij er nog een BBQ volgt .

Onder het genot van een drankje zal die plaatsvinden net buiten de haven als we voor anker liggen .

 

In overleg word zoveel mogelijk aan uw wensen voldaan .


Weekend Zeilen :

Op vrijdagavond 20.00 uur ontvangen wij u graag aan boord. Nadat U ingescheept bent drinken we een drankje en krijgt U uitleg over het schip De eerste avond blijven we in Monnickendam ,daar kunt U een gezellig café in of gewoon op het schip blijven en een borrel drinken De volgende dag na een korte instructie bepalen we, afhankelijk van het weer, samen met u de beste bestemming.

De volgende dag om 10.00 vertrekken wij dan om een heerlijk weekend te gaan zeilen ( U kunt ook op zaterdag om 9,30 inschepen )

Tijdens het zeilen is alle hulp welkom, dus u als toekomstige bemanning krijgt de kans om mee te helpen met het hijsen van de zeilen, aanmeren en te ervaren wat echt zeilen inhoud ,sta achter het roer en voel u de kapitein van het schip .

zeiltocht                                                 

De oude binnenhaven in het centrum van Monnickendam is de Thuishaven van de Vrouwe Gerdina. Van hier uit kan met onze zeiltochten hele IJsselmeer bestreken worden.

De volgende havenplaatsen kunnen op een dagtocht aangedaan worden: Edam, Volendam, Marken, Uitdam, Hoorn, Pampus, Al deze plaatsen hebben bijzondere gelegenheden om aan te doen, zoals Wijnproeverij Victory Wines, of de kaasmarkt in Edam, Palingrokerij Smit Bokkum in Volendam, de houten vissershuisjes in Marken, het Forteiland van Pampus, De, een traditionele foto in Volendam, een terrasje uit de VOC tijd in Hoorn, een verrassende wandeling langs de ouderwetse huizen in Monnickendam.
De catering kan geheel naar uw wensen verzorgd worden, ook zijn tochten zonder catering mogelijk.


Schipper Marco van der StaaijSchipper
Marco van der Staaij
T: +31 655943230
F: +31 235715539
E: Sunset Sailcharter
Koninginneweg 43
2042 NK Zandvoort